Meteen naar de inhoud

Orkest

Wie zijn wij?

Op zoek naar een combinatie van muziek en plezier in het centrum van Den Haag? HSSO Valerius is een ambitieus en gezellig symfonieorkest voor studenten en young professionals in Den Haag. Samen repeteren we elke dinsdagavond van 19:30 tot 22:00 uur in de aula van de Haagse Hogeschool, onder leiding van dirigent Arne Visser.

Onze projecten: van Hindipop tot pianoconcerten

Die wekelijkse repetities zijn er met een reden! Elk jaar organiseert Valerius twee grote concerten, één in het voorjaar en één in het najaar. Daarnaast zoeken we elk jaar naar interessante projecten waaraan we kunnen deelnemen. De laatste jaren werkte we samen met de Stichting Dosti om een ​​unieke combinatie van Hindipop en klassieke muziek te laten horen, speelde we de musical ‘The Sound of Music’ en verschillende klassieke (piano)concerten van componisten als Grieg en Rachmaninoff. Extra bijzonder was ons concert op de Haagse Hogeschool voor onze eigen koning tijdens een feestelijke opening van het nieuwe studiejaar.

Internationale gezelligheid

Ons orkest bestaat uit studenten en young professionals uit verschillende landen. Met deze internationale groep mensen gaan we altijd na de repetities een drankje doen in de Xieje. Daarnaast organiseren we veel leuke activiteiten zoals: studiedagen, barbecues, safari-diners, karaoke-avonden, spelletjesavonden en nog veel meer! Onze leden zijn ook actief betrokken in de diverse commissies van het orkest.