Meteen naar de inhoud

Dirigent

Dirigent Arne Visser

Arne Visser (1981) is sinds de oprichting de vaste dirigent van Valerius. Naast dirigent is hij tubaïst. Arne groeide op in een muzikaal gezin, en speelde zijn eerste noten bij de Schoonhovense fanfarebrassband en bij Viotta Jeugdorkest in Den Haag. Hij werkt sinds zijn studie als freelance tubaspeler bij gerenommeerde symfonieorkesten in binnen- en buitenland, doceert tuba & euphonium op het Koninklijk Conservatorium Den Haag (School voor Jong Talent), wordt gevraagd als repetitor op diverse conservatoria, dirigeert amateursymfonieorkesten en is vaste tubaïst bij muziektheatergroep Neo-fanfare 9×13. In 2016 dirigeerde hij het Codarts Symphony Orchestra bij de Europese première van ‘Become Ocean’ (John Luther Adams), en dirigeerde hij het ‘Orchestre de Chambre de Genève’ tijdens masterclasses van Arie van Beek.

Vaste dirigent is hij bij 3 orkesten: bij Valerius, het Bataafs Symfonie Orkest in Den Haag en het Nationaal Project Orkest. Een drukke concertagenda in Nederland wordt gecombineerd met tournees naar het buitenland (Duitsland, Frankrijk en China). Op de lessenaar stonden grote stukken zoals o.a. ‘The Planets’ (Holst), ‘De Schilderijen-tentoonstelling’ (Mussorgsky), ‘Lord of The Rings’ (De Meij) en de ‘Vijfde symfonie’ van Shostakovich. Ook werd veelvuldig samengewerkt met balletgroepen, theatergroepen, breakdancers, operakoren, solisten & popbands. In 2014 werd gestart met een succesvolle Bollywood-serie in o.a. Theater Zuidplein, Lucent Danstheater en Theater Diligentia met zowel Indiase als Nederlandse solisten.

Arne heeft op het Koninklijk Conservatorium (KC) tuba gestudeerd bij Hendrik-Jan Renes, en volgde masterclasses bij bekende tubaïsten zoals Roger Bobo, Jens Bjørn Larsen en Rex Martin. Op het KC behaalde hij tevens zijn diploma HaFaBra-directie bij Alex Schillings, en volgde lessen orkestdirectie bij Wim Bredenhorst, José Miguel Esandi, Arie van Beek en Jurjen Hempel. Orkestdirectie studeerde hij bij Hans Leenders op het Rotterdamse Conservatorium Codarts. Hij werd twee keer uitgenodigd het Nationaal Jeugd Orkest te dirigeren in De Doelen tijdens masterclasses van maestri Mark Wigglesworth en Etienne Siebens. Tevens volgde hij tijdens de Canford Summerschool (UK) orkestdirectielessen bij George Hurst en Robert Houlihan.

Als freelance-tubaïst speelde hij bij vooraanstaande orkesten en ensembles, o.a. bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Koninklijk Concertgebouworkest (in de tv-serie Bloed Zweet en Snaren), het Residentieorkest en het Balletorkest, maar ook in het Orquesta Sinfónico de Tenerife en het City of Birmingham Symphony Orchestra. Vier jaar was hij vaste tubaïst en bestuurslid bij het Nationaal Jeugd Orkest, en toerde hij door Europa met het Wereld Jeugd Orkest. Hij won met euphonium de solistenprijs op het Nederlands Brassband Festival in 1997, en nam op tuba succesvol deel aan het UGDA Europese concours voor jonge solisten (Luxemburg), waar hij later is teruggevraagd als jurylid.

Bezoek ook Arnes website: arnevisser.com.